World Cleanup Day -tapahtumassa nostettiin jätelavallinen romua Vanajavedestä

Kamarimme järjesti Lauantaina 21.9. osana maailmanlaajuista World Cleanup Day tapahtumaa järjestetyssä tapahtumassa siivottiin Vanajaveden rantoja. Laivarannanpuistossa olleessa päätapahtumassa Hämeenlinnan sukeltajien vapaaehtoiset sukelsivat muutaman tunnin aikana Vanajaveden pohjasta lähes täyden siirtolavallisen romua, lisäksi kaupunkilaiset toivat rannoilta ja kadunvarsilta löytyneitä roskia keräyspisteelle. Vedestä nousi toistakymmentä polkupyörää, erikokoisia roskalaatikoita, puistonpenkki, WC-pönttö, tuoleja, pulloja sekä kaikkea muuta mahdollista, vanhimpien roskien ollessa 1960-luvulta.

 

Päivän aikana paikalla kävi toista sataa ihmistä ja monet heistä pysähtyivätkin ihmettelemään mitä kaikkea Vanajaveden pohjasta löytyikään. ”Oli hienoa nähdä kuinka ihmiset jäivät paikalle katsomaan sukeltajien toimintaa ja pysähtyivät miettimään mitä kaikkea vesistöihin on vuosikymmenten aikaan heitetty” sanoo Markus Puumala, toinen tapahtuman projektipäälliköistä. Tapahtuma sai huomattavaa näkyvyyttä paikallisessa mediassa, Hämeen Sanomat tekivät kaksi lehtijuttua ja Yle Hämeenlinna haastatteli Markusta radion aamu-uutisiin.

 

Tapahtuman järjestämisessä Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ja Hämeenlinnan Sukeltajat saivat arvokasta apua paikallisilta yrityksiltä ja toimijoilta. Emil Abassov toinen tapahtuman projektipäälliköistä: ”Oli todella mukava nähdä miten paikalliset yritykset lähtivät mukaan tukemaan tapahtumaa ja mahdollistamaan sitä. Lisäksi myös kiitokset Hämeenlinnan kaupungille ja kaupungin viestintätiimille tapahtuman mahdollistamisesta.”

 

Perjantaina järjestetyssä ennakkotempauksessa päiväkoti- ja koululaisryhmät siivosivat luontoa ja oppivat ympäristökasvatuksen merkityksellisyydestä. Yksi onnekas ryhmä pääsee alkutalvesta jäähallin liikuntavuorolle, jonne HPK:lta tulee pelaajia mukaan ja Hämeenlinnan Prisma tarjoaa eväät koko porukalle.

 

World Cleanup Day tapahtumaa on järjestetty maailmanlaajuisesti vuodesta 2008 ja tämä vuosi oli tapahtuman toinen kerta Hämeenlinnassa. Tänä vuonna maailmanlaajuisesti tapahtumaan osallistu lähes 20 miljoonaa ihmistä 158 eri maassa. Suomessa tapahtuma järjestettiin yli 20 paikkakunnalla ja Hämeenlinnassa myös Luotsi-Säätiö sekä HAMKO järjestivät omat tempauksensa tapahtumaan liittyen.

 

Tapahtumaa kamarin kanssa mahdollistivat Hämeenlinnan sukeltajat, Hämeenlinnan Kaupunki, Hämeenlinnan Liikuntahallit, Lassila & Tikanoja, Kaisan Kukka, Osuuskauppa Hämeenmaa, Pohjantähti, Kiertokapula sekä Ristelyalus Kuutar & miehistö. Iso kiitos kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille, osallistujille ja projektitiimille!

Posted in Ajankohtaista.