Johtajuus

Nuorkauppakamarissa johtajuus on elämäntapa

Nuorkauppakamarissa voit oppia johtajuutta käytännönläheisesti. Meillä elämäntapana on johtajuus.

Johtajuuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää taitoja mm. tiimityöskentelyssä, projektien johtamisessa, strategian luomisessa, ihmisten motivoinnissa ja tavoitteellisessa tekemisessä. Toiminnan strategista suunnittelua ja johtamista pääset oppimaan esim. Strategia!-koulutuksessa, hallitusvirkailijakoulutukset puolestaan tarjoavat eväitä oman kamarin hallitusvirassa toimimiseen sekä johtamiseen.

Jokainen virka tai tehtävä tarjoaa mahdollisuuden opetella ihmisten johtamista. Pieninkin projekti vaatii suunnittelua, organisointia, delegointia, budjetointia sekä monia muita taitoja. Haasteista kenties suurimmat ovat ihmisten johtamiseen ja yhteistyöhön liittyviä.

Nuorkauppakamari tarjoaa mahdollisuuksia oppia johtamista ja organisointia paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti tai jopa kansainvälisesti.

Miksi juuri näitä taitoja? 

Johtajuus on perusteemamme. Jokaisen johtajan on hallittava vaikuttamistaidot. Jokainen johtaja on myös omalla tavallaan tiiminsä kouluttaja. Nuorkauppakamarista saat nämä kaikki samasta järjestöstä:

  • satoja johtajakoulutuspaikkoja joka vuosi Suomessa
  • tehokkaan strategian luomista ja johtamista
  • mahdollisuuden kehittää esiintymis- ja vaikuttamistaitoja
  • paljon käytännön harjoitusta johtoryhmä- ja tiimityöskentelyssä
  • koulutuksia ja seminaareja toimintamme kaikilla tasoilla 

PRES- Akatemia

on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä viikonlopun mittainen koulutustapahtuma jäsenyhdistysten puheenjohtajille. Viikonlopun aikana kamarien puheenjohtajat pääsevät kehittämään Keskusliiton strategiaa ja tuomaan oman panoksensa tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan. Suuntaviivoja haetaan siihen miltä SNKK:n strategia seuraaville viidelle vuodelle näyttää.

JCI Akatemiat

Suomen Nuorkauppakamarit ry:llä on kolmen osallistujan kiintiö sekä European että Nordic Academyyn. Molemmat akatemiat ovat erittäin arvostettuja ja korkeatasoisia. Laadun takaavat kokeneet kansainväliset kouluttajat sekä tasokkaat järjestelyt. Hakijalta vaaditaan riittävää englannin kielen taitoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sujuvaa, vähintään kuitenkin tyydyttävää puhetaitoa sekä kuullun ja luetun ymmärtämistä. Hakijalla tulee olla kamarivuosia jäljellä vielä neljästä viiteen ja tähtäimessä nousujohteinen JC-johtajakoulutusura. Strategia! (aiemmin Future Chapter) ja JCI Trainerin (aiemmin Prime) suorittaminen katsotaan eduksi akatemioihin hakijalle. Keskusliiton hallitus valitsee osallistujat hakemusten perusteella.

JCI European Academy

European Academy järjestetään vuosittain elokuussa Ruotsissa. Hakijalta edellytetään hakeutumista kamarinsa puheenjohtajaksi tulevana vuonna. Suomesta pääsee mukaan kahdesta neljään osallistujaa.

Kaikki kamareiden presidenteiksi aikovat: hakekaa ihmeessä European Academyyn. Se on sellainen kokemus, jota ette löydä mistään muualta. En pysty teitä vakuuttamaan omalla kokemuksellani, mutta pystyn suosittelemaan sitä teille elämyksenä, joka ehdottomasti kannattaa kokea. Kiitokset vielä Suomen Nuorkauppakamareille, että minä sain mahdollisuuden osallistua tämän elämyksen kokemiseen. On tämä vaan hienoa järjestötoimintaa!
– Jenni Päivinen, Luoteisen Keski-Suomen Nuorkauppakamari

JCI Nordic Academy

Nordic Academy on Pohjoismaiden ja Baltian nuorkauppakamarilaisille suunnattu koulutus, jossa kehitetään johtamistaitoja, strategista suunnittelua, omien vahvuuksien löytämistä ja työskentelemistä ryhmissä. Nordic Academy järjestetään vuosittain elokuussa kiertävästi pohjoismaissa ja Baltiassa. Hakijalta edellytetään, että hän on toiminut kamarinsa puheenjohtajana tai kansallisena toimihenkilönä ja hakeutumista kansalliseen virkaan tulevana vuonna sekä mahdollisesti jopa kansainvälisiin tehtäviin.

Hakuaika on vuosittain keväällä ennen vuosikokousta. Älä anna maailman luokan mahdollisuuden mennä ohi!

Strategia! -koulutus

Strategia! on strategisen suunnittelun koulutus, joka on tarkoitettu kamarin hallitusviroissa toimiville tai niihin hakeutumassa oleville tulevaisuuden tekijöille.

Koulutusviikonlopun aikana harjoitellaan nykytilan analysointia, vision rakentamista ja strategista suunnittelua. Koulutus tapahtuu pääasiassa pienryhmissä ja
casena toimii järjestävä kamari. Koulutus järjestetään vuosittain toukokuussa

Tiesitkö, että jokaisesta kamarista pääsee vain kaksi henkilöä vuosittain mukaan? Ole aktiivinen ja kysy kamarisi puheenjohtajalta, olisiko onni puolellasi ja saisit paikan tähän haluttuun koulutukseen! Kun puheenjohtaja kamarissasi sanoo kyllä, älä aikaile, vaan rekisteröidy koulutukseen äkkiä!