Nuorta ei jätetä -kampanja

Nuorta ei jätetä edelleenkään – työsetelit taas jaossa

Nuorta ei jätetä -suurkampanja haastoi viime vuonna yritykset mukaan tärkeälle asialle työllistämään nuoria. Työelämän ensimetreillä jo lyhytkin työkokemus auttaa elämässä eteenpäin. Kampanja jatkuu ja nuorta ei jätetä edelleenkään. Keinot nuoren työllistämiseksi ja työntekijän löytämiseksi ovat monenlaiset.

Nuorta ei jätetä -kampanja - klikkaa suuremmaksi!

Työseteli on Hämeenlinnan kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina 1989–1997 syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren työhön työsetelillä. Työseteleitä on jaossa tänä vuonna 280 kappaletta. Työnantajalle annettava tuki on 250 euroa ja nuori on työllistettävä vähintään 15 päiväksi. 1.3.2013 alkaen kaupungin kotisivulla on työsetelin hakuohje ja –lomake osoitteessa www.hameenlinna.fi/tyoseteli tai sen voi noutaa kaupungin palvelupisteistä.

Step by step – näin helppoa se on!

Ohjeet työseteliä varten:

  1. Nuori hakee työsetelin hakulomakkeen ja -ohjeen joko osoitteesta www.hameenlinna.fi tai Palvelupiste Kastellista.
  2. Nuori etsii työpaikan ja näyttää lomakkeen ja ohjeet työnantajalle, hakulomake täytetään yhdessä työnantajan kanssa.
  3. Nuori toimittaa lomakkeen Kastelliin ja todistaa henkilöllisyytensä.
  4. Nuori saa numeroidun ja nimetyn työsetelin, jonka hän toimittaa työantajalle viimeistään työsuhteen alkaessa.
  5. Työn päätyttyä työnantaja palauttaa työsetelin täytettynä sekä palkkatodistuksen Kastelliin (viimeistään 30.10.2013)
  6. Maksut siirtyvät työnantajan tilille. (Palvelusihteeri Teija Konttila neuvoo työseteliin liittyvissä maksatusasioissa puh. 03 621 2362.)

Nuori osaaja, jonka takataskusta löytyy Sanssi-kortti tuo taloon mukanaan jopa 550 euroa. Sanssi-tuen saadakseen sekä nuoren että työantajan kannattaa ottaa yhteyttä TE-toimistoon Leena Rankilaan, puh. 050 396 3108 ja katsoa lisää tietoa nettisivuilta.

Polku työelämään voi löytyä myös Kehittämiskeskus Oy Hämeen maksuttomasta palvelusta Sorviin.info. Palvelu auttaa hämeenlinnalaisia ja hattulalaisia opiskelijoita ja yrittäjiä löytämään toisensa. Sorviin.info yhdistää työnantajat ja opiskelijat työharjoittelun, opinnäytetyön tai esimerkiksi eri projektien tarpeissa. Tavoitteena on saada osaavaa työvoimaa ja uusia ideoita seudun elinkeinoelämälle ja auttaa valmistuvia sijoittumaan seudulle.